29 Nisan 2009 Çarşamba

pardon ama!

bir adam hangisine daha çok üzülmeli!

eşinin ölmesine mi! televizyonunun bozulmasına mı!

bence televizyonunun bozulmasına daha çok üzülmeli!

hemen itiraz edeceksin biliyorum ama hele bir sor neden böyle dedin diye:) (şener şen i saygıyla anıyorum!)
evet! tv si bozulan adam daha çok üzülmelidir! ben istatistik sonuç sallamayı severim. al birtane daha sallayayım sana. bu güzel ülkemdeki 100 ailenin en az 95 inde şu oluyor biliyormusun!:

işten çıkan erkek(baba veya ev reisi diye de bilinir kendileri!) eve geldiğinde önce sağa sola hal hatır sorar!(gerekliliğine inanıyorsa veya o gün mutluysa!) sonra oturur sofranın kurulmasını bekler. hanımı sorar mutfagamı hazırlayayım yemegi tv odasına mı diye. bey cevap verir:
-buraya kur! haberleri izliycem.
ve muhtemelen saat akşamın 8 i civarlarıdır. yemek yerken konuşmak yasaktır. sofra adabı olduğu için değil!
-az sus! şunu dinleyeyim' den dolayıdır.

sonra haberler biter ve de başlar diziler ki onların olmadıgı birgün yoktur. o gün eşinin yada kendisinin sevdiği bir dizi yoksa da onlarca kanaldan mutlaka izlenilecek! birşey bulurlar. çarkcı mehmet ali olur, dünyacı acun olur , ne bilim işte daha da bişey olmasa yemekteler olur. ama mutlaka izlenilecek birşey olur!

derken saat 11-12 olur gece yarısı kendisini hissettirmiştir. ve taraflardan birisi derki hadi yatalım mı artık:) yatın tabi yatın! ve yatılır! yani günün 3-5 saatini birlikte geçiren çift aslında hiç birlikte değillerdir! bu saatin tamamını tv ye verirler.

ve benim gibi geri beyinli birisi çıkar ve derki:

"pardon ama" eşinizi mi kaybetseniz daha çok üzülürsünüz tv nizi mi kaybetseniz?

cevap genelde "bu ne saçma soru" şeklinde olur ki, kişi saçmalayanın kendisi olduğunun farkında bile değildir. eğer üstelersen dayak bile yiyebilirsin, denemesi bedava :)

şimdi bu %95lik amcalara sesleniyorum!:
-eşiniz ölürse nolur üzülmeyin, ona hiç vakit ayırmamıştınız zaten! ve üstelik tv niz hala sağ;)

ve hala yaşıyorsa eşiniz ona seni seviyorum demeyin! çünkü o tv yi daha çok sevdiğinizi mutlaka biliyordur! zira o da tv yi yani semra hanım ı, evlendirme şeysilerini sizden daha çok seviyor!

kaç yıllık evlisin sorusuna da utanmadan cevap verirsiniz:
- 20-30-40 yıldır!

ulan! günde 1 saat eşine ayırıyorsan(ki yapıorsan bile nadirendir) yılda eder 365 saat! ya sen matematik bilmiyorsun yada hiç zopa yemedin demezler mi adama! :) ben derim bak harbiden! demişliğim de var yani:)

varolmayan kadehimi, varolmayan sevginize; daim olmaması dileklerimle kaldırıyor, size saygı falan da duymuyorum! taaam mı!

pardon ama ne hakla!